کارگاه آشنایی با تاریخ شفاهی و روشهای مصاحبه با حضور محمد قاسمیپور در شهرکرد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به برپایی کارگاه آشنایی با تاریخ شفاهی و روشهای مصاحبه در شهرکرد گفت: با توجه به اینکه اقدامات انجام شده در حوزه تاریخ شفاهی در استان اندک است، ایجاد یک مرکز ویژه تاریخ شفاهی به عنوان یک نیاز پژوهشی در چهارمحال و بختیاری ضرورت دارد.
حجتالله شیروانی در حاشیه کارگاه آشنایی با تاریخ شفاهی و روشهای مصاحبه افزود: اهمیت حفظ و ضبط خاطرات و روایات و اسناد بر جای مانده به عنوان بخشی از تاریخ و هویت جوامع بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است و نهادها و دستگاههای اجرایی نیز هر کدام به اندازه رسالت خود به دنبال نقشآفرینی در این مسیر هستند، از این رو شکلگیری یک واحد پژوهشی متمرکز در استان میتواند به نظاممند شدن این مسیر و هدفمندتر شدن اقدامات منجر شود.
وی اختصاص اعتبارات مورد نیاز و بهکارگیری نیروهای توانمند در این حوزه را نیز لازم دانست و تصریح کرد: افرادی را میتوان در این حوزه حرفهای و کاربلد دانست که بتوانند به صورت مداوم برای تولید آثار پیشقدم شوند و بر اساس روشها و شاخصههای تاریخ شفاهی، طرح جدید و جذاب را ارائه دهند.
شیروانی به محدود بودن آمار محققان تاریخ شفاهی در استان و همچنین حساسیتهای بالای این حوزه اشاره کرد و یادآور شد: در چهارمحال و بختیاری سوژههای بسیاری برای تدوین تاریخ شفاهی وجود دارد که اگر به وقت برای ضبط و ثبت آنها اقدام نشود، به نسل بعد منتقل نمیشود.
وی با بیان اینکه حوزه هنری استان تاکنون علاوه بر برگزاری کارگاههای آموزشی و تربیت محققان تاریخ شفاهی توانسته است آثار مکتوبی را نیز در این زمینه تولید کند، گفت: برگزاری کارگاههای آموزشی با هدف شناسایی، پرورش و جذب علاقهمندان و پژوهشگران این رشته علمی در این مرکز فرهنگی برنامهریزی شده است تا در صورت استقبال، دورههای تکمیلی نیز با حضور اساتید برجسته در آینده برپا شود.
رئیس حوزه هنری چهارمحال و بختیاری با اشاره به فعالیت واحد فرهنگ و مطالعات پایداری و همچنین واحد آموزش و پژوهش در این مرکز فرهنگی افزود: حوزه هنری آمادگی دارد از ایدهها و طرحهای پژوهشی تاریخ شفاهی که همراستا با اهداف حوزه است و مباحث هویتبخشی را دنبال میکند، حمایت کند.
گفتنی است، کارگاه آشنایی با تاریخ شفاهی و روشهای مصاحبه با شرکت ۳۰ نفر از علاقهمندان در شهرکرد برگزار شد و محمد قاسمیپور مدیر دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری مراکز استانی حوزه هنری در این کارگاه به بیان تعاریف و کلیدواژههای تاریخ شفاهی، تفاوتهای مصاحبه در تاریخ شفاهی با مصاحبه در رسانه، نکات مشترک میان خاطره و تاریخ شفاهی، الزامات مصاحبه و چگونگی طرح سؤال برای هدایت گفتوگو پرداخت.
انتهای پیام/
نظر شما